Ένα SUV όχι σαν όλα τα άλλα!

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι SUV = υψηλή κατανάλωση + ρύποι + κόστος χρήσης. Το νέο Suzuki Vitara έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα και να μας αποδείξει ότι πρόκειται αδιαμφισβήτητα για το καθαρότερο και οικονομικότερο πιο εξελιγμένο τετρακίνητο compact SUV της αγοράς.

Οι υπερσύγχρονες τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί έχουν ως αποτέλεσμα την απαράμιλλη οικονομία καυσίμου ενώ οι σύγχρονοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου 1.6 σε συνδυασμό με το σύστημα Auto Stop Start, που αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις του νέου Vitara, πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EURO 6, εξασφαλίζοντας ασύγκριτα χαμηλές εκπομπές CO2.

Το νέο Suzuki Vitara, στην τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα πετρελαίου, έχει μέση κατανάλωση μόλις 4,2 lt/100km (!), γεγονός που το καθιστά το οικονομικότερο από όλα τα 4x4 compact SUV της αγοράς. Είναι πραγματικά ιδιαίτερα εντυπωσιακό, εάν μάλιστα αναλογιστούμε ότι καταναλώσεις αυτής της κλίμακας αντιστοιχούν σε μικρά αυτοκίνητα πόλης.

Για τις δικίνητες εκδόσεις οι καταναλώσεις ανέρχονται σε 4,0 lt/100km για τον κινητήρα πετρελαίου και 5,3 lt/100km για τον κινητήρα βενζίνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εκπομπές ρύπων CO2. Μόλις 111 g/km για το τετρακίνητο πετρελαιοκίνητο, τιμή που καθιστά το νέο VITARA το καθαρότερο τετρακίνητο compact SUV της αγοράς. Για τις δικίνητες εκδόσεις οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 106 gr/km για τον κινητήρα πετρελαίου και 123 lt/100km για τον κινητήρα βενζίνης.

Συνέπεια όλων των παραπάνω παραγόντων είναι και τα ιδιαίτερα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας που ανέρχονται σε μόλις €99,9 για την τετρακίνητη έκδοση πετρελαίου και που σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση διατηρούν το κόστος χρήσης του νέου Vitara σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Δικαίως λοιπόν το νέο Vitara είναι ένα SUV, όχι σαν όλα τα άλλα καθώς συνδυάζει τις εκτός δρόμου επιδόσεις με την χαμηλή κατανάλωση και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης.