× ΜΟΝΤΕΛΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ SUZUKI WORLD
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξυπηρέτηση πελατών
210 3499940
Τακτικοί Έλεγχοι

Πραγματοποιείς τακτικούς ελέγχους στην μοτοσικλέτα σου?

 

Η ορθή και τακτική συντήρηση της μοτοσικλέτας σου είναι μείζονος σημασίας καθώς εκτός της ασφάλειάς σου, συντελεί στην μακροζωϊα  και στην άψογη λειτουργικότητα της. Οι έλεγχοι* που πρέπει να γίνονται συχνά και οπωσδήποτε πριν από ένα ταξίδι είναι συνοπτικά οι ακόλουθοι: 
 
 • Σύστημα ψύξης κινητήρα: έλεγξε τη στάθμη του ψυκτικού υγρού και αν χρειαστεί πρόσθεσε ψυκτικό υγρό. Μην οδηγείς ποτέ χωρίς υγρό στο κύκλωμα ψύξης καθώς σε αυτή την περίπτωση θα προκληθεί υπερθέρμανση στον κινητήρα που θα οδηγήσει στην καταστροφή του.
   
 • Σύστημα λίπανσης κινητήρα: έλεγξε τη στάθμη του λαδιού που πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα από το ανώτερο και το κατώτερο σημείο. Αν διαπιστώσεις σημαντικότερη πτώση, συμπλήρωσε με λάδι.
   
 • Υγρό φρένων: έλεγξε τη στάθμη του υγρού το οποίο πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στο ανώτερο και το κατώτερο σημείο. Αν παρατηρήσεις αισθητή μείωση στη δεξαμενή, συμβουλεύσου αμέσως κάποιον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Suzuki διότι η ασφάλειά σου εξαρτάται από αυτό. Τα υγρά των φρένων μπορείς να τα ελέγξεις αλλά δεν συμπληρώνεις μόνος/η.
   
 • Αλυσίδα κίνησης(όταν εφοδιάζεται): Η αλυσίδα κίνησης είναι σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας της μοτοσικλέτας. Στο κεφάλαιο 6 του βιβλίου Οδηγιών υπάρχουν οι σχετικές συμβουλές. Γενικά, στην αλυσίδα δεν πρέπει να υπάρχει χαλαρότητα στο τέντωμα και του συνδέσμους, ενώ πρέπει πάντα να έχει λίπανση από ειδικό λιπαντικό σπρέι ή σε άλλη περίπτωση από λάδι 80W/90  
Παράλληλα, θα πρέπει να ελέγξεις και τα φωτιστικά σώματα:
 
 • Φωτιστικά σώματα: βεβαιώσου ότι λειτουργεί σωστά το σύστημα σήμανσης και φωτισμού, δηλαδή τα φλας, τα αλάρμ, τα φώτα πέδησης (στάσης) και οι προβολείς.
 

Για οποιαδήποτε επισκευή ή καθοδήγηση στους ελέγχους, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Suzuki ώστε να σε ενημερώσει πληρέστερα αλλά και να σε βοηθήσει στη διαδικασία ελέγχου.

 

* Όλα τα παραπάνω πριν τα εφαρμόσεις, συμβουλεύσου το βιβλίο οδηγιών χρήσης της μοτοσικλέτας σου. 


 

 

 

 

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα της Suzuki.
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ  
Βρες ένα αντιπρόσωπο
Κλείσε ένα test ride
Ζήτα ένα φυλλάδιο
Ζήτα μια προσφορά